Haal het rundvlees 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
Snijd ondertussen de uien en paprika's in stukjes, niet te klein
Snijd het vlees in stukken van circa 2 cm groot
Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en voeg direct het rundvlees toe
Kruid deze met wat zout en peper en bak het vlees rondom bruin
Voeg ui en paprika toe en bak tot deze wat glazig zien, voeg dan de eetlepels bloem samen met de kruiden toe en laat dit enkele minuten garen
Blus dan af met het runderbouillon en de tomatenblokjes, voeg de blaadjes laurier toe en laat de goulash voor circa 3 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan, roer af en toe door en blijf controleren of er voldoende vocht in de pan blijft
Laat de saus op het laatst nog even wat indikken door de deksel te verwijderen en het vuur iets hoger te zetten, blijf dan wel roeren
Bereid ondertussen rijst of aardappels naar smaak
Notities
Deze goulash is ook perfect te bereiden in de slowcook of juist snelkookfunctie van de instantpot. Gebruik dan in plaats van 300 milliliter runderbouillon 150 tot 200 milliliter bouillon!